Bestill time med SMS

Send til 2097:

VARNA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

VARNA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Viktig informasjon om Koronaviruset

Time Samme Dag

Varna Legesenter bruker "Time Samme Dag" (Advanced open access), en litt annerledes timebestillingsmodel enn det som er vanlig. Dette innebærer at man får time samme dag man bestiller, så sant man bestiller før kl 11.00. Timer bestilt etter dette, på kvelder eller i helger, blir satt opp neste dag. Disse konsultasjonene blir primært satt opp mellom 11-16.

Oppdatert 31/3-17: Se også merknad under "Informasjonsiden". Vi bestreber oss på å tilby timer til alle som kontakter oss før kl 11.00 aktuell dag. Vi går nå dog bort fra å garantere dette. Pasienter som ikke får tilbudt time samme dag, vil vi imidlertid forsøke å tilby time på en "oppsamlingsdag" senere samme uke, evt neste uke hvis bestillingen er på torsdag/fredag.

Årsaken til dette er at det de siste 1-2 år har blitt svært lange arbeidsdager, ikke sjelden til 18-19. Dette har blitt vanskelig å kombinere med et fornuftig familieliv for flere av legene.

Et viktig prinsipp ved denne modellen, er også at man fortrinnsvis bestiller ved å bruke SMS. SMS kan sendes hele døgnet, 365 dager i året. Man får umiddelbart en bekreftelse på mottatt melding, mens et endelig svar sendes så fort vi får ekspedert dette i arbeidstiden. Time kan også bestilles via denne hjemmesiden. Man slipper dermed ventetid på telefonen. 

 

Faste medisiner kan også bestilles her (ikke A og B preparater). Se høyre kolonne for fremgangsmåte. 

 

Time samme dag gis primært til pasientens fastlege. Det er derfor viktig å merke seg din fastleges faste dager, og evt. fraværsdager. Disse føres her på hjemmesiden.  Hvis du likevel MÅ ha time samme dag en dag fastlegen din ikke er tilstede, vil du få tilbud om konsultasjon hos en av de andre legene samme dag (men ofte vil du måtte bekrefte det med ny SMS).  Når man får time samme dag, kan man  kun regne med å få tatt opp en problemstilling. 

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan garantere tilbud om time samme dag under sykefravær eller kurs-/ferieavvikling.

Vi vil fortsatt ha forhåndsbestilte timer, men dette går først og fremst til kronikere og kontroller, og det er legene som setter opp disse. 

 

Målet med Time Samme Dag og bestilling med SMS, er å fjerne ventetid på time, redusere ventetid på venteværelset og øke tilgjengeligheten. Systemet er blitt svært godt mottatt av flere legesentere i Norge som har tatt det i bruk.  Hvis timen som mottas ikke passer, send ny SMS. Bestill også time per SMS ved resepter/medisiner som ikke er faste medisiner, attester, sykmeldinger etc.

 

Vi ønsker å være lett tilgjengelig for deg. Vi forsøker å besvare alle telefonhenvendelser og har køordner på telefonen. I perioder på dagen kan telefontrafikken være svært stor og det kan bli noe å vente. Derfor ønsker vi at flest mulig skal bruke SMS tjenesten, det frigjør kapasitet til å besvare telefon når det likevel er nødvendig.

Du skal ikke bruke SMS hvis det haster, og du trenger tilsyn/svar i løpet av kort tid (minutter/en time - øyeblikkelig hjelp), da må du bruke vår øyeblikkelig hjelp telefon - 69912390. Ved livstruende situasjoner, ring 113.

 

OBS: ved bruk av SMS tjenesten, kan man ikke ha sperret sitt mobilabonnement for innholdstjenester/kortnummertjenester.

Frem til kl.09.00 og mellom 11.30 - 14.00 står telefonsvareren på, men vi kan da likevel nåes ved øyeblikkelig hjelp.

Vi tar IKKE i mot henvendelser på fax eller e-post.

Per høst 2016, har noen leger begynt å bruke e-brev (fra lege til pasient) og e-konsultasjon (fra pasient til lege). Det må inngås egen avtale med hver enkelt pasient for dette. Spør legen din, eller i skranken.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send VARNA navnet ditt og fødselsdato med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet.

Time Samme Dag, vil bli belastet med gebyr ved manglende oppmøte uansett. 

Hvordan få legen hjem til deg?

Vi ønsker primært at konsultasjonene foregår ved Legesenteret, siden vi der har det meste av utstyret og kan gjennomføre de nødvendige undersøkelser. Imidlertid drar alle legene også på sykebesøk til pasienter som har vansker for å komme til senteret og til pasienter med spesielle behov. Dette må forhåndsavtales.

Hvordan bestille resepter på FASTE medisiner?

Bestill gjerne på helsenorge.no. Der er det selvforklarende, og forespørselen havner rett i legens innboks. Åpne egen side for dette, og logg inn med bank-id. https://helsenorge.no/

På denne sidne kan du klikk på "Bestill respet på nett" øverst til høyre, eller bestill per SMS. Dette gjelder KUN FASTE MEDISINER, og ikke A+B preparater (sovemedisiner, sterke smertestillende, beroligende og andre vanedannende medisiner).

Resepten sendes direkte til Reseptformidleren, hvor den igjen kan hentes frem fra alle apoteker. Resepten/medisinen kan altså hentes på hvilket som helst apotek.

Bestilte resepter kan hentes på apoteket neste dag. Må du ha resepten tidligere enn dette, må du ta ekstra kontakt med senteret.

Husk å bestill resepter i god tid spesielt før ferien.

Attester og korttidssykemeldinger

Det er primært ønskelig med konsultasjoner hos legen for dette, bestill derfor Time Samme Dag. I noen tilfeller kan man bruke E-konsultasjon på https://helsenorge.no/

Vaksinering

Influensavaksinering gjennomføres i stor skala hver høst, som regel i overgangen september - oktober. Dette annonseres nærmere hvert år. Vaksiner mot lungebetennelse, stivkrampe etc gjøres også ved behov. Vanlig reisevaksinering gjøres ved Smittevernkontoret i kommunen, mens forebyggende medisinering mot malaria ordnes hos fastlegen.

Ønske om prøvesvar

Hver lege mottar flere hundre prøvesvar hver uke. Av den grunn har vi desverre ikke anledning til å gi hver enkelt pasient informasjon om normale prøvesvar. Er det klart unormale prøvesvar, eller svar på undersøkelser og prøver som får en konsekvens, vil dette bli besvart spesielt per brev, telefon eller evt. i en ny konsultasjon. I utgangspunktet er det derfor ikke nødvendig å ringe eller kontakte oss for svar på undersøkelser eller prøver. Er det slik at du ikke blir bedre, eller føler deg dårligere, må du naturligvis kontakte oss på ny. Bestill Time Samme Dag.

Det er også mulighet for at du kan hente frem prøvesvarene på nett. Da må du spørre etter det hos legen, FØR PRØVEN TAS. Legen kan da legge inn ditt mobilnummer, og du vil få med et referansenummer som er nødvendig for å hent informasjonen frem.